Ξεκίνησε η πρώτη δίκη για τον βομβαρδισμό στη Μαδρίτη

0

Ξεκίνησε την Τρίτη η πρώτη δίκη ενός υπόπτου για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη. Συγκεκριμένα, στο εδώλιο βρίσκεται ένας 16χρονος Ισπανός, ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε 20 κιλά εκρηκτικών, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι.

Ο ανήλικος παραδέχτηκε ότι πληρώθηκε 1.200 δολάρια για να μεταφέρει τα εκρηκτικά από τη Βόρεια Ισπανία στη Μαδρίτη και να τα παραδώσει σε μία ομάδα ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Οι αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς έπαιξε σημαντικό ρόλο για την πραγματοποίηση των επιθέσεων. Το όνομα του ανηλίκου δεν έχει αποκαλυφθεί, λόγω της ηλικίας του, ενώ η δίκη είναι δημόσια, ωστόσο δεν φαίνεται το πρόσωπο του κατηγορούμενου, για να προστατευθεί η ταυτότητά του.

Στο μεταξύ, κατηγορίες για συμμετοχή στις επιθέσεις έχουν απαγγελθεί σε άλλους 18 υπόπτους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Μαροκινοί, ενώ οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι οι βομβαρδισμοί είναι έργο Ισλαμιστών.

Σχόλια