Ξεκίνησε στην Πορτογαλία η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

0

Ξεκίνησε στην Πορτογαλία η δίκη στην οποία κατηγορούνται επτά άτομα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που έμεναν σε ιδρύματα φροντίδας ανηλίκων με το όνομα Casa Pia. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής, ένας πρώην ανώτατος διπλωματικός υπάλληλος και ένας πρώην ανώτατο στέλεχος του δικτύου ιδρυμάτων Casa Pia.

Η κακομεταχείριση των ανηλίκων θεωρείται ότι ξεκίνησε στα μέσα του 1970, ωστόσο ανακαλύφτηκε το 2002. Μετά από πολλές καθυστερήσεις στην ανάκριση, ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει τη χώρα, ενώ αναμένεται να διαρκέσει έως τα μέσα του 2005. Περίπου 700 μάρτυρες και 32 ανήλικα θύματα πρόκειται να καταθέσουν για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των κοινωνικών λειτουργών, περίπου 1000 παιδιά παρουσιάζουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο κατηγορούμενος για κακοποίηση ανηλίκων, παρουσιαστής της τηλεόρασης Κάρλος Κρουζ δηλώνει ότι θέλει να λάμψει η αλήθεια κι ότι δεν έχει πει ποτέ ψέματα στη ζωή του, ενώ ο βασικός κατηγορούμενος Κάρλος Σιλβίνο, οδηγός της Casa Pia, ο οποίος κατηγορείται για 669 πράξεις κακομεταχείρισης ανηλίκων, είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Σχόλια