Χιλιάδες παράνομα παιδιά στην Ιταλία

0

Έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Terre des hommes (Tdh) Italia διαπιστώνει ότι περίπου 24.000 παιδιά ζουν σήμερα παράνομα και χωρίς την συνοδεία κάποιου ενήλικα στην Ιταλία.

“”Κάθε χρόνο από 7.000 μέχρι και 8.000 ανήλικοι οι οποίοι ζουν χωρίς την συνοδεία κάποιου ενήλικα συλλαμβάνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις””, δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Ραφαέλε Σαλινάρι, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

“”Ο πραγματικός αριθμός των ανήλικων που ζουν στην Ιταλία είναι τουλάχιστον ο τριπλάσιος από αυτόν τον αριθμό””, πρόσθεσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην έρευνα της ΜΚΟ.

“”Πρόκειται για μία δεξαμενή εγκληματικότητας”” υπογράμμισε ο Ραφαέλε Σαλινάρι, επικαλούμενος την “”μαύρη”” εργασία και την πορνεία.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΜΚΟ, περίπου το 80% των ανηλίκων είναι αγόρια ηλικίας από 15 έως 17 ετών, ενώ το 60%-70% των παιδιών που φτάνουν στα κέντρα υποδοχής προσπαθούν να ξεφύγουν.

Άλλη έρευνα της οργάνωσης Save the children έδειξε ότι οι παράνομοι ανήλικοι ζουν κυρίως στο Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία.

Σχόλια