Χωρίς προσδοκίες η δίκη για τη δολοφονία της Άννα Πολιτκόφσκαγια

0

Ξεκίνησε στην Μόσχα η δίκη των τριών ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συνωμοσία για τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου, Άννα Πολιτκόφσκαγια το 2006.

Η δίκη θα διεξαχθεί σε στρατοδικείο και η ακρόαση θα είναι ανοικτή παρόλο που αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο φερόμενος ως δράστης παραμένει ασύλληπτος και τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αποκαλυφθεί κατά την ακροαματική διαδικασία ποιος διέταξε τη δολοφονία.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια, δεινή επικριτής της πολιτικής του Κρεμλίνου, πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από το σπίτι στην Μόσχα στις 7 Οκτωβρίου του 2006.

Οι υποστηρικτές της εκλιπούσης κάνουν λόγο για δίκη-φάρσα.

«Πώς μπορούν να λένε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί όταν δεν έχει συλληφθεί ούτε ο δολοφόνος, ούτε αυτός που διέταξε τη δολοφονία», δηλώνει ο Ρώσος δημοσιογράφος Γκριγκόρι Πάσκο.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια ήταν η 13η δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την εδρεύουσα στις ΗΠΑ Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων.