Χρηματιστής της Wall Street καταδικάζεται σε 18μηνη φυλάκιση

0

Ένας από τους πιο διάσημους χρηματιστές της Wall Street κατά τη δεκαετία του ’90, ο Frank Quattrone, καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για παρακώλυση έρευνας για το αν η τράπεζα για την οποία εργαζόταν, η CSFB, έδινε προνομιακά στους πελάτες της μετοχές νεοϊδρυόμενων εταιριών κατά παράνομο τρόπο.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα email που ο καταδικασθείς είχε στείλει σε υπαλλήλους της τράπεζας, κι ενώ διεξαγόταν η επίμαχη έρευνα, για να διαγράψουν κρίσιμα αρχεία από τους υπολογιστές τους. Ο Quattrone ωστόσο υποστήριξε ότι επρόκειτο για τακτική των υπαλλήλων να διαγράφουν αρχεία και ότι το email δεν είχε σχέση με την έρευνα.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 2 μήνες μεγαλύτερη από την προτεινόμενη από τους εισαγγελείς, επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είπε ψέματα κατά την ακροαματική διαδικασία. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 90.000 δολαρίων, ενώ η έφεση που άσκησε δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σχόλια