Υπ. Δικαιοσύνης HΠΑ: Αίτημα διενέργειας ανεξάρτητης νεκροψίας για το μαύρο έφηβο που δολοφονήθηκε από πυρά αστυνομικού

0

Τη διενέργεια ανεξάρτητης νεκροψίας από ομοσπονδιακό ιατροδικαστή στον Μάικλ Μπράουν, το 18χρονο αφροαμερικανό πουέπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πόλη Φέργκιουσον της πολιτείας Μισούρι, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Η πολιτεία του Μισούρι έχει ήδη διενεργήσει νεκροψία, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να σημειώνει πως θα λάβει υπόψη του και τις δύο πραγματογνωμοσύνες στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα γύρω από τον θάνατο του 18χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, είχε κλέψει ένα κουτί πούρα από ένα τοπικό κατάστημα, όμως ο αστυνομικός που τον σκότωσε δεν γνώριζε πως ήταν ύποπτος.

Η εν λόγω εντολή έρχεται μετά από μία νύχτα βίαιων ταραχών στο Φέργκιουσον, κατά τις οποίες ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς και ακόμα επτά συνελήφθησαν, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του Μισούρι Jay Nixon, να κηρύξει το Φέργκιουσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 

Σχόλια