Υπέρ της αποφυλάκισης των Pussy Riot ο Ρώσος πρωθυπουργός

0

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Dmitry Medvedev τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης των μελών του ρωσικού ροκ συγκροτήματος, Pussy Riot, υποστηρίζοντας ότι η εξάμηνη παραμονή τους στη φυλακή είναι αρκετή και η παράτασή της δε θα συμβάλλει στη μεταμέλειά τους.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε βέβαια ότι σε καμία περίπτωση δε συμφωνεί με τις πράξεις των μελών του συγκροτήματος αλλά οι δηλώσεις του προέκυψαν από τη συνεδρίαση του πολιτικού κόμματος, του οποίου ηγείται. Δεν είναι βέβαιο ότι η «υποστήριξη» του Medvedev θα επηρεάσει την κρίση του δικαστηρίου αλλά όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, η δήλωση του Πρωθυπουργού θα ασκήσει εξαιρετικής σημασίας επιρροή στην έκβαση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι οι τρεις γυναίκες μέλη του φεμινιστικού ροκ συγκροτήματος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του χουλιγκανισμού και της υποκίνησης σε θρησκευτικό μίσος καθώς εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο μπροστά από καθεδρικό ναό της Μόσχας τραγουδώντας μια ιδιότυπη πανκ «προσευχή».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Μάρτιο ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι δικηγόροι τους καθώς και μέλη οργανώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστήριξαν ότι η απόφαση ήταν πολιτικά υποκινούμενη από τον Πρόεδρο Vladimir Putin. Τέλος, η συζήτηση της έφεσης που έχει ασκηθεί αναμένεται να αρχίσει την 1η Οκτωβρίου.

Σχόλια