Υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης τούρκος βουλευτής

0

Με συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Ακσάμ, ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που εδώ και λίγες ημέρες διατελεί και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τέθηκε ευθέως υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης.
“”Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή””, είπε χαρακτηριστικά ο κ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με ψήφισμα που εγκρίθηκε πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση σχετικά με το μειονοτικό θέμα.
“Καθώς αναγνωρίζουμε δικαιώματα στους πολίτες μας, δεν πρέπει να κοιτάζουμε εάν μια άλλη χώρα δίνει τα δικαιώματα αυτά στους δικούς της. Επιπρόσθετα κάτι τέτοιο θα ισχυροποιούσε τη θέση μας και ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων στη Δυτική Θράκη”, πρόσθεσε ο τούρκος βουλευτής, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η υπό συζήτηση έκθεση, στην οποία βασίστηκε το ψήφισμα, δεν λέει να αλλάξει η Λοζάννη. “Πρέπει πια να εγκαταλείψουμε την αντίληψη, θα το κάνουμε αν το κάνει και η Ελλάδα”, κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

Σχόλια