Υπέρ της επαναλειτουργίας της Χάλκης ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

0

Προ της εξέτασης της υπόθεσης από το ΕΔΑΔ θα πρέπει να έχει επιλυθεί το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της γειτονικής χώρας.
“Στην Τουρκία υπάρχουν πολίτες με διαφορετική πίστη”, δήλωσε ο Αρίντς, προσθέτοντας
“εμείς ως κράτος πρέπει να απαντήσουμε στα αιτήματα αυτά. Πρέπει να πούμε ναι στα δίκαια αιτήματα των πολιτών μας που έχουν διαφορετική πίστη, προσεγγίζοντάς τα ως θεμελιώδη δικαιώματα. Διότι εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση μόνο των μουσουλμάνων. Εάν έχουν ελλείψεις ως προς το να μαθαίνουν και να ακολουθούν τη θρησκεία τους, εάν έχουν τέτοια αιτήματα, η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τα αιτήματα αυτά”.
Ειδικά για τη Σχολή της Χάλκης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει ως σχολή που θα εκπαιδεύει κληρικούς και τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθεί η σχετική άδεια.
Επιπλέον, ο Αρίντς αποκάλυψε ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες προετοιμασίες, που μπορεί να προκαλέσουν επικρίσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι πρέπει να προσφέρει η χώρα στους πολίτες έναν μηχανισμό που θα καλύπτει εντός συνόρων την ανάγκη κληρικών.

Σχόλια