Υπέρ της επικύρωσης του Ευρωσυντάγματος Πολωνία, Κύπρος και Λουξεμβούργο

0

Υπέρ της άμεσης επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από το κοινοβούλιο της Πολωνίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάρεκ Μπέλκα με δηλώσεις του. Ο κ. Μπέλκα σημείωσε ότι «η επικύρωση της συνταγματικής συνθήκης από την Πολωνία θα είναι προς το συμφέρον μας. Καταλαβαίνω ότι σήμερα ο καλύτερος τρόπος για την επικύρωσή της είναι αυτό να συμβεί μέσω του Κοινοβουλίου. Είναι δύσκολο να πεισθεί ο κόσμος να το ψηφίσει τη στιγμή που γνωρίζει ότι οι περισσότερες χώρες καθυστερούν τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων τους».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στην επικύρωση της ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης.

Στο μεταξύ στις 10 Ιουλίου, όπως έχει προγραμματισθεί, θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα στο Λουξεμβούργο, το οποίο προεδρεύει έως το τέλος του μήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η κυβέρνηση της Κύπρου δεν βλέπει λόγο αναβολής της ψήφισής του από την κυπριακή Βουλή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γεώργιο Ιακώβου.