Υπό κράτηση η κόρη του τέως Προέδρου του Ιράν

0

Η Faezeh Hashemi είχε καταδικαστεί τον περασμένο Ιανουάριο σε 6μηνη κράτηση με την κατηγορία της προπαγάνδας κατά του τωρινού καθεστώτος και του Προέδρου Mahmoud Ahmadinejad.

Η Faezeh Hashemi, είχε ταχθεί υπέρ του αντιπάλου του Mahmoud Ahmadinejad στις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2009 από τις οποίες ο τελευταίος εξήλθε νικητής, ενώ δεν σταμάτησε να τοποθετείται δημοσίως κατά αυτού, γεγονός που στάθηκε η αίτία της καταδίκης της.

Ο πατέρας της Faezeh Hashemi, Akbar Hashemi Rafsanjani, που διετέλεσε Πρόεδρος του Ιράν κατά την περίοδο 1989-1997, εκπροσωπεί τον κεντρώο πολιτικό χώρο, είναι γνωστός για τις μετριοπαθείς απόψεις του και τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τη Δύση. Η Faezeh Hashemi δεν είναι η μόνη που έχει συλληφθεί στο Ιράν για την πολιτική της δράση κατά του τωρινού Προέδρου.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-Moon, με ανακοίνωση του τον περασμένο Αύγουστο, εξέφρασε επισήμως την ανησυχία του για φαινόμενα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, αλλά και για το πυρηνικό πρόγραμμα που αυτό αναπτύσσει

Σχόλια