Υπό την επιτήρηση της Ε.Ε. η Ελλάδα για το δημοσιονομικό έλλειμμα και για το 2007

0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε χτες ότι η Ελλάδα θα παραμείνει και το 2007 υπό τη στενή επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία κατορθώσει να μειώσει στο τρέχον έτος κάτω από το 3% το έλλειμμα του ΑΕΠ.

Ο Μ. Μπαρόζο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι παρόλο που υπήρξε σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας την τελευταία διετία και αναμένεται να μειωθεί και άλλο εντός του έτους, «αυτή η μείωση θα πρέπει να είναι εφικτή σε βάθος χρόνου, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν.

Για να διατηρηθεί το έλλειμμα κάτω του 3% χρειάζεται η υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων».

Επίσης, στις δηλώσεις του ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα «εξέλθει» το 2007 από τη διαδικασία ελέγχου του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Όπως τόνισε, «για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Ε.Ε. να είναι βέβαιη ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα κυμανθεί το 2007 κάτω από το 3%.

Με βάση τις σημερινές μας εκτιμήσεις, δίχως αλλαγές στην ισχύουσα πολιτική, το έλλειμμα ενδέχεται να ανέλθει στα 3,6% το 2007».

Σχόλια