Υπόθεση DSK: Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν

0

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δικηγόρος του, Γουίλιαμ Τέιλορ, μετά την οριστική απόρριψη των σχετικών κατηγοριών από τον αρμόδιο Αμερικανό δικαστή, Μάικλ Όμπους, ο Ντομινίκ Στρος-Καν «είναι απολύτως ελεύθερος». «Δεν βλέπω κανένα λόγο για να αρνηθώ» το αίτημα του Εισαγγελέα για την απόσυρση των κατηγοριών, είπε ο δικαστής κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που κράτησε περίπου είκοσι λεπτά, στο δικαστήριο του Μανχάταν. Παράλληλα πρόσθεσε τη δυνατότητα υποβολής έφεσης εκ μέρους των δικηγόρων της καμαριέρας του Sofitel.

Μετά την οριστική απόρριψη των κατηγοριών από τον Αμερικανό δικαστή, ο Ντομινίκ Στρος-Καν προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

«Αυτοί οι τελευταίοι δυόμισι μήνες ήταν ένας εφιάλτης για μένα και την οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες που πίστεψαν στην αθωότητά μου και τις χιλιάδες των ανθρώπων που μας εξέφρασαν την υποστήριξή τους προσωπικά και γραπτώς. Είμαι βαθιά ευγνώμων στη σύζυγο και την οικογένειά μου που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία μαζί μου. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο για το θέμα αυτό και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να επανέλθουμε σε μια πιο φυσιολογική ζωή».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οριστική απόσυρση των κατηγοριών ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου,  δεν συνεπάγεται και το τέλος της δικαστικής περιπέτειας του Ντομινίκ Στρος-Καν, αφού ήδη οι δικηγόροι της Ντιαλό έχουν προσφύγει με σχετικές αγωγές και ενώπιον των αστικών δικαστηρίων διεκδικώντας αποζημίωση  για τη  βλάβη που υπέστη η πελάτης τους. 

 

Το έγγραφο της Εισαγγελίας για απόσυρση των κατηγοριών

 

Σχόλια