Υπόθεση Siemens: Ελεύθεροι οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι

0

Ελεύθεροι αφέθησαν την Παρασκευή οι έξι βασικοί ύποπτοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Υπενθυμίζεται ότι τα έξι πρώην ή νυν στελέχη της γερμανικής εταιρείας, κατηγορούνται από τις εισαγγελικές αρχές, για «κατάχρηση εμπιστοσύνης» σε υποθέσεις που χρονολογούνται από το 2002 με τη σύσταση «μαύρων ταμείων» έξω από τη Γερμανία, με τα οποία χρηματοδοτούσαν κρατικούς αξιωματούχος για να κερδίσουν έργα.

Τα έξι στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του τέως επικεφαλής της μονάδας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κρατήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο μετά την έρευνα που διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου στα γραφεία της εταιρείας στη Γερμανία, ενώ η Siemens στρέφεται κατά των συγκεκριμένων στελεχών, κατηγορώντας τους για υπεξαίρεση.

Αίσθηση εξάλλου, έχει προκαλέσει ότι η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αγγίζει και την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων, η Εισαγγελία του Μονάχου ανακάλυψε εμβάσματα συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν σε λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας, μόνο κατά το 2006, από «μαύρο ταμείο», ύψους 77,6 εκατ. ευρώ.

Σχόλια