Ζευγάρι μήνυσε τις αρχές επειδή του απαγορεύθηκε να συγκατοικεί

0

Ένα ανύπαντρο ζευγάρι κατέθεσε μήνυση σε βάρος των αρχών της πόλης Μπλακ Τζακ στις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι ο νόμος που απαγορεύει στους ανύπαντρους να συζούν είναι αντισυνταγματικός.

Με βάση τον κοινοτικό κανονισμό της πόλης, απαγορεύεται σε περισσότερους από τρεις ανθρώπους να μένουν στο ίδιο σπίτι εάν δεν έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους, είτε εξ αίματος, είτε μέσω γάμου ή υιοθεσίας.

Οι ενάγοντες, η Ολίβια Σέλτρακ και ο Φόντρεϊ Λάβινγκ, μαζί με τα τρία παιδιά τους, μετακόμισαν από τη Μινεσότα στο Μπλακ Τζακ όπου αγόρασαν ένα σπίτι πέντε δωματίων, για να ζήσουν αυτοί και τα παιδία που έχουν αποκτήσει εκτός γάμου.

Οι αρχές της πόλης ωστόσο αρνήθηκαν να δώσουν στο ζευγάρι και στα παιδιά τους άδεια εγκατάστασης γιατί δεν αποτελούν οικογένεια, σύμφωνα με τον ορισμό, ενώ απείλησαν ότι θα τους επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων ημερησίως.

Ο νομικός σύμβουλος του Μπλακ Τζακ, υποστήριξε ότι παρόμοιοι νόμοι υπάρχουν σε όλη τη χώρα και βοηθούν “”στη διατήρηση του χαρακτήρα της γειτονιάς””.

Τον περασμένο μήνα πάντως δικαστήριο στη Βόρεια Καρολίνα έκρινε αντισυνταγματικό ένα νόμο ηλικίας 201 ετών που απαγόρευε στα ανύπαντρα ζευγάρια να συζούν.

Σχόλια