1,1 δις δολάρια υποχρεούται να πληρώσει η Microsoft σε καταναλωτές και επιχειρήσεις

0

Ανώτερο Δικαστήριο της Καλιφόρνια παρέτεινε έως τις 8 Ιανουαρίου την προθεσμία μέσα στην οποία η Microsoft υποχρεούται να καταβάλει σε καταναλωτές και επιχειρήσεις της Πολιτείας αποζημίωση ύψους 1,1 δις δολαρίων. Η αποζημίωση αυτή ορίστηκε ύστερα από συμβιβασμό ανάμεσα στην εταιρία και την αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο αγωγής που είχε κατατεθεί σε βάρος της, επειδή εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά και πουλά σε υψηλότερη τιμή από το κανονικό τα προϊόντα της. Η αρχική προθεσμία έληγε τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο αυτή παρατάθηκε αρκετές φορές.

Μέχρι στιγμής 600.000 καταναλωτές διεκδικούν ποσοστό από την αποζημίωση, ενώ τα 2/3 του ποσού που τυχόν θα απομείνει, θα μοιραστεί σε σχολεία της Καλιφόρνια για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τον ως άνω συμβιβασμό, όσοι καταναλωτές και επιχειρήσεις της Καλιφόρνια αγόρασαν τα Windows ή το Excel ή το Word κατά το διάστημα Φεβρουάριος 1995 έως Δεκέμβριος 2001, δικαιούνται να πάρουν μία επιταγή 100 δολαρίων, την οποία θα εξαργυρώσουν αγοράζοντας προϊόντα λογισμικού της Microsoft ή άλλης εταιρίας.

Σχόλια