14ετής κάθειρξη για ηλεκτρονική κλοπή προσωπικών δεδομένων

0

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε σε 14 χρόνια κάθειρξη τον 35χρονο Βρετανό Φίλιπ Κάμινγκς για μία υπόθεση που θεωρείται ως η μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων όλων των εποχών.

Ο Κάμινγκς ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος της αμερικανικής εταιρίας λογισμικού Teledata Communications, έκλεψε τα προσωπικά στοιχεία περίπου 30.000 πελατών της εταιρίας, στα οποία είχε πρόσβαση λόγω της εργασίας του. Τα στοιχεία αυτά περιείχαν κωδικούς πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών των πελατών, ενώ θεωρείται ότι η παράνομη δράση του Κάμινγκς κράτησε από τις αρχές του 2000 έως τον Οκτώβριο του 2002.

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια τα παρέδιδε σε συνεργό του, ο οποίος πωλούσε τον κάθε κωδικό για 60 δολάρια και μοιραζόταν με τον καταδικασθέντα τα κέρδη. Οι εγκληματίες που αγόραζαν τα στοιχεία αυτά έκαναν αναλήψεις από τους λογαριασμούς των ανύποπτων πελατών, ενώ έφταναν σε σημείο να αλλάζουν τα προσωπικά στοιχεία κάθε πελάτη, ώστε να ταχυδρομούνται στους ίδιους οι νέες πιστωτικές κάρτες.

Ο Κάμινγκς υποχρεούται επίσης να καταβάλει αποζημίωση το ποσό της οποίας δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Πάντως, η ζημία που προκλήθηκε από αυτή την ιστορία υπολογίζεται στα 50 με 100 εκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια