18χρονος καταδικάζεται σε φυλάκιση ενός έτους για απάτες μέσω του eBay

0

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε ο 18χρονος Φίλιπ Σόρτμαν από την Βρετανία, επειδή εξαπάτησε χρήστες του eBay πουλώντας αντικείμενα τα οποία δεν είχε. Συγκεκριμένα, κατάφερε να συγκεντρώσει 45.000 λίρες από ανύποπτους συνδρομητές της ιστοσελίδας δημοπρασιών, οι οποίοι κατέβαλαν τα χρήματα πιστεύοντας πως ο Σόρτμαν θα τους στείλει τα αντικείμενα που διαφήμιζε προς πώληση. Ωστόσο, ο καταδικασθείς, όταν παραλάμβανε τα χρήματα, αγνοούσε τους εξαπατημένους αγοραστές, ενώ χρησιμοποιούσε τα χρήματα που έπαιρνε σε ταξίδια και αγορές αυτοκινήτων, ρούχων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Υπολογίζεται ότι σε διάστημα 13 μηνών, ο τότε έφηβος Σόρτμαν εξαπάτησε 100 πελάτες του eBay, ενώ με τη δικαστική απόφαση υποχρεώνεται να καταβάλει 615 λίρες – όσα χρήματα του απέμειναν – όπως και να επιστρέψει όλα τα αντικείμενα που αγόρασε με τα χρήματα των εξαπατημένων πελατών.

Πάντως, ο δικηγόρος του Σόρτμαν δήλωσε ότι ο πελάτης του, μετά τη σύλληψή του, παντρεύτηκε και έχει αποκτήσει ένα παιδί, ενώ έχει αλλάξει πλέον τρόπο ζωής και σκοπεύει να αναλάβει τις ευθύνες του έγγαμου βίου.

Σχόλια