19χρονος Κινέζος στη φυλακή για πειρατικά DVD

0

Δικαστήριο της Κίνας στην επαρχιακή πόλη Γκουανγκ Ζου, καταδίκασε έναν 19χρονο άνδρα με το όνομα Τσεν σε φυλάκιση, καθώς τον έκρινε ένοχο για λαθρεμπόριο πορνογραφικών DVD, ωστόσο λεπτομέρειες για το μέγεθος της ποινής δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μαζί του καταδικάστηκαν και άλλοι 12 συνεργοί. Όλοι τους είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 6,23 εκατομμύρια πειρατικά DVD, εκ των οποίων τα 4,4 εκατ. είχαν ερωτικό περιεχόμενο. Οι αρχές θεωρούν ότι το κύκλωμα εισήγαγε παράνομα τα υλικό αυτό κατά το διάστημα 2001-2003 και θεωρείται ως η μεγαλύτερη υπόθεση στο είδος που διώκεται στην Κίνα. Τα κέρδη που απέφερε η παράνομη δραστηριότητα στους καταδικασθέντες υπολογίζονται στα 423.000 δολάρια.

Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί ένα μέρος της γιγαντιαίας προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει οι κινεζικές αρχές από τις αρχές του έτους για τον περιορισμό της διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία εκατοντάδων ιστοσελίδων.

Σχόλια