2 έφηβοι Ολλανδοί κατηγορούνται ότι μπλόκαραν κυβερνητικές ιστοσελίδες

0

Δύο Ολλανδοί έφηβοι κατηγορούνται για εγκλήματα μέσω του διαδικτύου, και συγκεκριμένα ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας της χώρας. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν ύστερα από έφοδο της αστυνομίας στις οικίες τους, ενώ κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί τους υπολογιστές.

Οι δύο χάκερς κατηγορούνται ότι «εισέβαλαν» στα κυβερνητικά websites με μαζικές επισκέψεις που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους. Η επίθεση αυτή θεωρείται ότι εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στη χώρα, λόγω των ανακοινώσεων της κυβερνήσεως για ριζική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, όσο και άλλοι Υπουργοί, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τους αριθμούς των κινητών τους, ύστερα από την κυκλοφορία ενός μηνύματος στο διαδίκτυο που καλούσε τον κόσμο να τους «βομβαρδίσει» με sms μηνύματα.

Ο εισαγγελέας πιστεύει ότι αναμένονται και άλλες συλλήψεις για το θέμα. Οι δύο νεαροί πάντως, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος, σύμφωνα με νέο ολλανδικό νόμο που απαγορεύει τη μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με σκοπό την κατάρρευση ενός ηλεκτρονικού συστήματος.

Σχόλια