290 εκατομμύρια δολ. πρόστιμο στην Microsoft για παραβίαση ευρεσιτεχνίας

0

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε απόφαση κατά της Microsoft σύμφωνα με την οποία υποχρεούται να πληρώσει πρόστιμο 290 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. Το συγκεκριμένο ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει επιδικαστεί  για υπόθεση ευρεσιτεχνίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007 οπού η i4i, μια μικρή εταιρία παραγωγής λογισμικού μήνυσε την Microsoft ισχυριζόμενη ότι ο τεχνολογικώς κολοσσός χρησιμοποίησε χωρίς άδεια εργαλείο επεξεργασίας κατοχυρωμένο από την i4i. Σε πρώτο βαθμό επιδικάστηκε πρόστιμο 290 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος της Microsoft,  η οποία ακολούθησε την διαδρομή των εφέσεων μέχρι και το ανώτατο δικαστήριο.

Η Microsoft στην υποστηρικτική της γραμμή ανέφερε ότι η εν λόγω ευρεσιτεχνία είναι άκυρη, κάτι το οποίο δεν στάθηκε στο ακροατήριο καθώς εχθές Πέμπτη το ανώτατο δικαστήριο απεφάνθη με ψήφους 8-0 ότι η ευρεσιτεχνία της i4i ισχύει. Στην αιτιολογία της η δικαστής Σόνια Σοτομαγιόρ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νομό τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται από το Αμερικάνικο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών τεκμαίρονται ως έγκυρα.

 

Σχόλια