29.000 αμερικανοί καταδικασθέντες για σεξουαλικά αδικήματα με ηλεκτρονικό προφίλ στο ΜySpace.com

0

Τετραπλάσιος είναι ο αριθμός των καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα που διαθέτουν ηλεκτρονικό προφίλ στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών ΜySpace.com, σε σχέση με τον αριθμό που δήλωσε πριν από δύο μήνες η εταιρία Νews.

Συγκεκριμένα τον Μάιο, η Νews που ελέγχει την ΜySpace.com, δήλωσε ότι αφαίρεσε 7,000 προφίλ ατόμων που έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά αδικήματα από τα 180 εκατομμύρια συνολικά προφίλ που περιέχει η ιστοσελίδα, ενώ εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι οι καταδικασθέντες αμερικανοί ανέρχονται στους 29,000.

Ομάδα εισαγγελέων από διαφορετικές Πολιτείες των ΗΠΑ, ζήτησαν από την Νews να παραδώσει τα στοιχεία που έχει στα χέρια της. Η Νews αρχικά αρνήθηκε, επικαλούμενη τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά στην συνέχεια υποχώρησε, παραδίδοντας τα επίμαχα στοιχεία, κατόπιν αιτήσεως.

Παράλληλα ένας αμερικανός εισαγγελέας προτείνει την θέσπιση νόμου που θα απαιτεί από τους ανήλικους να έχουν την άδεια των γονιών τους πριν δημιουργήσουν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικών γνωριμιών.

Σχόλια