445 δισ. δολάρια το χρόνο οι ζημίες από το ηλεκτρονικό έγκλημα

0

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Κέντρου Στρατηγικών Διεθνών Σπουδών και της εταιρείας κυβερνοασφάλειας McAfee, το κυβερνοέγκλημα κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία περίπου 445 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, με τα 160 από αυτά να αφορούν ζημίες από κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Γερμανία να υφίστανται αθροιστικές ζημίες 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, οι ετήσιες απώλειες από κλοπή προσωπικών δεδομένων, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, ανέρχονται σε 150 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου 40 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ, δηλαδή περίπου το 15% του πληθυσμού, έχουν πέσει θύματα κλοπών προσωπικών δεδομένων από χάκερς, ενώ παρόμοιες παραβιάσεις έχουν πλήξει 16 εκατομμύρια στη Γερμανία και περισσότερους από 20 εκατομμύρια πολίτες στην Κίνα.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της εταιρίας McAfee, η οποία ανήκει στην Ιntel Corp, αναφέρουν ότι οι προσπάθειες για διεθνή συνεργασία με σκοπό την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετωπίστηκε λογισμικό με το όνομα Gameover Zeus, με το οποίο είχαν μολυνθεί εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές και tablet.
 

Σχόλια