4ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για την Ευρυζωνικότητα

0

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει διήμερο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα με θέμα: «Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Convergence of Broadband Telecommunications and Media».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Μαΐου 2009 στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace.

O Πρόεδρος του Οργανισμού One Laptop per Child και Συνιδρυτής του MIT Media Laboratory, Καθηγητής κ. Nicholas Negroponte θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου μεταφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του στους συνέδρους.

Εισαγωγικές ομιλίες έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν και οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Εσωτερικών-Υπεύθυνος για θέματα Μ.Μ.Ε., Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης και Αναστάσιος Νεράντζης, Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ελλάδα εισέρχεται στην εποχή της ψηφιακής σύγκλισης η οποία εξελίσσεται από την απλή μορφή της (double play) μέχρι τις πιο σύνθετες μορφές, όπως η σύγκλιση στο περιεχόμενο, στα δίκτυα, στις υπηρεσίες και στις συσκευές.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα νέο δυναμικό περιβάλλον δράσης, μέσα στο οποίο καλούνται να εναρμονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι: η Πολιτεία, η Αγορά και οι Καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις νέες προκλήσεις και τις δυνατότητες που σηματοδοτεί η νέα ψηφιακή εποχή, ως προϊόν αλληλεπίδρασης των Τηλεπικοινωνιών, του Διαδικτύου και των ΜΜΕ.