533 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση από την Apple για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

0

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Τέξας καταδίκασε την Apple σε χρηματική αποζημίωση 532,9 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή έκρινε ότι το λογισμικό του iTunes της εταιρείας παραβίασε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην εταιρεία Smartflash. Οι ένορκοι έκριναν ότι όχι μόνο η Apple χρησιμοποίησε τα επίμαχα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) χωρίς άδεια, αλλά το έπραξε και εκ προθέσεως.

Η Apple δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της δίκης είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο το σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας χρειάζεται αναμόρφωση, για να περιοριστούν οι δικαστικές διαμάχες που εγείρονται από εταιρείες που δεν είναι και κατασκευαστές προϊόντων. 

«Αρνηθήκαμε να πληρώσουμε αυτή την εταιρεία για ιδέες των εργαζόμενων μας, τις οποίες χρειάστηκαν χρόνια να τελειοποιήσουν, και δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε αυτή τη διαμάχη ασκώντας έφεση».

Η Smartflash προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της Apple το Μάιο του 2013, ισχυριζόμενη ότι το λογισμικό των iTunes παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την πρόσβαση και την αποθήκευση τραγουδιών, βίντεο και παιχνιδιών. «Η Smartflash είναι πολύ ικανοποιημένη με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που αναγνώρισε τις μακροχρόνιες σκόπιμες παραβάσεις της Apple», δήλωσε ο Brad Caldwell, συνήγορος της Smartflash.

Σχόλια