717 αγωγές από την RIAA για διακίνηση πειρατικής μουσικής στο διαδίκτυο

0

Συνεχίζεται ο πόλεμος κατά της μουσικής πειρατείας στο διαδίκτυο με την κατάθεση άλλων 717 αγωγών από την Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών (RIAA) κατά χρηστών του διαδικτύου που αποθηκεύουν δωρεάν και παράνομα μουσικά αρχεία. Το χαρακτηριστικό αυτού του γύρου των αγωγών είναι ότι πολλές από αυτές στρέφονται κατά χρηστών που μπαίνουν στο Internet από πανεπιστημιακά δίκτυα. Μεταξύ των πανεπιστημίων είναι αυτό του Τζόρτζταουν, του Μίσιγκαν και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Παράλληλα, πολλοί από τους εναγομένους κατέβαζαν τα πειρατικά αρχεία μέσω των προγραμμάτων Kazaa, eDonkey και Limeware.

Συνολικά πλέον η RIAA έχει ασκήσει από το Σεπτέμβριο του 2003 8.400 αγωγές με σκοπό να βάλει φρένο στην μουσική πειρατεία στο διαδίκτυο και την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, η RIAA σημειώνει ότι υπάρχουν στο διαδίκτυο 230 υπηρεσίες που πωλούν νόμιμα περίπου ένα εκατομμύρια μουσικά κομμάτια και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος παρανομίας.

Σχόλια