784 αγωγές της RIAA για πειρατικά αρχεία τραγουδιών

0

Η αμερικανική ένωση δισκογραφικών εταιριών (RIAA) ανακοίνωσε την άσκηση άλλων 784 αγωγών σε βάρος χρηστών του διαδικτύου που ανταλλάσσουν πειρατικά αρχεία τραγουδιών, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών τους. Οι αγωγές κατατέθηκαν στα δικαστήρια διαφόρων Πολιτειών, από την Καλιφόρνια μέχρι τη Νέα Υόρκη, και στρέφεται κατά χρηστών που κάνουν τις παράνομες ανταλλαγές μέσω των σχετικών προγραμμάτων στο Internet, όπως το Kazaa και το Grokster.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της RIAA, Μιτς Μπέινουολ, οι χρήστες του διαδικτύου που αποθηκεύουν στους υπολογιστές τους τραγούδια χωρίς την απαραίτητη άδεια του δημιουργού παραβιάζουν το νόμο, ενώ τόνισε ότι οι προσπάθειες των δισκογραφικών εταιριών να προστατέψουν τα δικαιώματα των καλλιτεχνών από την κλοπή θα εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Ο νέος γύρος των αγωγών της RIAA πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αμερικής, σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων φέρουν ευθύνη για την παράνομη συμπεριφορά των συνδρομητών τους.

Σχόλια