Θα συνεχίσει να λειτουργεί η σελίδα υποστήριξης του James Holmes ανακοίνωσε το Facebook

0

Την πρόθεση να επιτρέψει την λειτουργία σελίδας στο Facebook προς υποστήριξη του James Holmes, κατηγορούμενου για ανθρωποκτονίες 12 θεατών σε κινηματογραφική προβολή του Μπάτμαν στο Κολοράντο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.
Ο εκπρόσωπος του Facebook, Fred Wolens, επεσήμανε ότι η λειτουργία της σελίδας δεν μπορεί να αποκλειστεί, διότι δεν παραβιάζεται κάποιος όρος χρήσης του κοινωνικού δικτύου, παρότι κατά περιεχόμενο η σελίδα είναι ίσως κακόγουστη. Συνέχισε εξηγώντας ότι για να κατεβάσει το Facebook την σελίδα θα πρέπει να διατυπωθούν απειλές προς συγκεκριμένα πρόσωπα ή προτροπές για πράξεις βίας, ενώ διευκρίνισε ότι το Facebook παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη σελίδα για τυχόν εμφάνιση αναρτήσεων που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου. Το Facebook πάντως αρνήθηκε να αποκαλύψει αν μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε διαγραφή μεμονωμένων σχολίων ή αναρτήσεων από χρήστες της εν λόγω σελίδας.
Στους όρους λειτουργίας του δικτύου (“Community Standards”) το Facebook καθιστά σαφές ότι απαγορεύεται η χρήση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για τη διατύπωση απειλών προς ορισμένα πρόσωπα ή τον συντονισμό πράξεων βίας. Σε περίπτωση παράβασης των όρων αυτών, το δίκτυο έχει την δυνατότητα να αφαιρέσει το επίμαχο περιεχόμενο ακόμη και να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές, αν αντιληφθεί ότι συντρέχει βάσιμος κίνδυνος σωματικής βλάβης ή απειλής της δημόσιας ασφάλειας.
 

Σχόλια