Θετική εξέλιξη για την Apple στη δικαστική εκκρεμότητα με την HTC

0

Η καταγγελία της παραβίασης είχε γίνει πέρυσι από τον ταϊβανέζικο κολοσσό, που ζητούσε απαγόρευση κυκλοφορίας για τέσσερα κινητά και Tablet PCs της Apple για λόγους αντιγραφής πατενταρισμένης τεχνολογίας. Ειδικότερα, η HTC διατεινόταν ότι είχε αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης σε τέσσερις κατοχυρωμένες πατέντες σχετικά με την προστασία δεδομένων, την αποθήκευση επαφών και την διαχείριση των αποθεμάτων μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου.

Η απορριπτική απόφαση της Επιτροπής επιδεινώνει το αρνητικό κλίμα που περιβάλλει τελευταία τις νομικές κινήσεις της HTC. Διότι αφενός οι δικαστικές διαμάχες που εκκρεμούν με την Apple δεν έχουν και την καλύτερη εξέλιξη, αφετέρου η Apple αντεπιτέθηκε προσφάτως κάνοντας η ίδια δύο καταγγελίες για αντιγραφή πατέντας του iPhone ενώπιον της ITC. Ο οικονομικός αντίκτυπος της απόφασης επίσης δεν ήταν αμελητέος, καθώς η αξία των μετοχών της ταϊβανέζικης εταιρείας κατρακύλησε κατά 6%.H HTC, ωστόσο, δήλωσε αμετακίνητη στις θέσεις της ακόμη και μετά την ανακοίνωση της απόφασης. «Είναι απλά μία από τις πολλές καταγγελίες που έχουν ανταλλαχθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε ισχυρό αποδεικτικό υλικό, το οποίο θα εμφανίσουμε στο στάδιο της έφεσης. Μόνη προσδοκία μας είναι να λυθεί σύντομα το όλο ζήτημα, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ασχοληθεί με το δημιουργικό κομμάτι ανάπτυξης νέων τεχνολογικών εφαρμογών», δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος της HTC, Grace Lei.Η πλήρης σύνθεση της Επιτροπής θα συνεδριάσει τον Φεβρουάριο, με σκοπό να αποφασίσει για την τύχη της έφεσης.

Σχόλια