Θύμα εκβιασμού από χάκερ η εταιρεία συστημάτων διαδικτυακής ασφάλειας Symantec

0

Εκβιασμό από χακερ ισχυρίζεται ότι δέχτηκε η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Symantec. Μάλιστα ζήτησε τη συνδρομή του FBI, πράκτορες του οποίου υποδύθηκαν τους υπαλλήλους της εταιρείας κατά την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τους χάκερ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Symantec, οι χάκερ προσέγγισαν την εταιρεία τον περασμένο μήνα ζητώντας 50.000 δολάρια, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν τον κώδικα γραφής λογισμικού προστασίας της εταιρείας. Η Symantec ζήτησε τη βοήθεια του FBI, στελέχη του οποίου διαπραγματεύθηκαν –με ψεύτικη ταυτότητα υπαλλήλου της εταιρείαςμε τους χάκερ μέσω email. Όταν οι χάκερ αντιλήφθηκαν ότι είχε αναμιχθεί το FBI, διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις.

Το FBI υποψιάζεται ότι οι χάκερ που εκβίασαν την Symantec ήταν μέλη της ομάδας Lords of Dhamaraja με έδρα την Ινδία, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο που πλαισιώνει τον πυρήνα της ομάδας Anonymous. Την Τρίτη, μέλος της ομάδας Anonymous γνωστοποίησε ότι μέρος του λογισμικού που υποκλάπηκε από την Symantec αναρτήθηκε από τους χάκερ στην ιστοσελίδα file-sharing PirateBay.

«Τον Ιανουάριο κάποιος που ισχυριζόταν ότι ανήκε στην ομάδα Anonymous προσπάθησε να εκβιάσει την Symantec και να βγάλει χρήματα, προκειμένου να μην αποκαλύψει κώδικα γραφής λογισμικού προστασίας, τον οποίο είχε υποκλέψει υποτίθεται από την εταιρεία. Η Symantec έκανε μία έρευνα για το θέμα, ζήτησε επίσης τη συνδρομή των αρχών, αφενός για τον εκβιασμό, αφετέρου για την προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι διαπραγματεύσεις με τον χάκερ έγιναν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας. Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, δεν θα αποκαλύψουμε τους φορείς της αστυνομίας που ενεπλάκησαν, ούτε θα δώσουμε άλλες πληροφορίες», ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Σχόλια