Θύμα επίθεσης η ιστοσελίδα του Χάρβαρντ

0

Οι χάκερ κατέβασαν το κανονικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας και αντ’ αυτού ανάρτησαν μία φωτογραφία του Σύριου προέδρου Bashar Al-Assad, συνοδευόμενη από το μήνυμα «Ο ηλεκτρονικός στρατός της Συρίας ήταν εδώ».

Οι κατά τα φαινόμενα υποστηρικτές του Assad ανέβασαν επιπλέον σύντομο κείμενο, μέσω του οποίου άσκησαν κριτική στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με την εμπλοκή στη Συρία και την υποκίνηση εξεγέρσεων κατά του υπάρχοντος καθεστώτος. Οι υπεύθυνοι της επίθεσης αιτιολόγησαν την πειρατεία ως αναγκαίο –μολονότι παράνομο- μέσο για την ευρύτερη προβολή του πολιτικού-ακτιβιστικού τους μηνύματος. Το προβαλλόμενο μήνυμα –γραμμένο σε σπαστά αγγλικά- περιείχε και απειλή βίας, εφόσον απηύθυνε σε κάποιο σημείο προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ για την δύναμη μιας ενδεχόμενης ένοπλης αντίδρασης από τα 23 εκατομμύρια Σύριων.

Το Πανεπιστήμιο εξέδωσε την ίδια μέρα επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό: «Η ιστοσελίδα μας δέχθηκε επίθεση από κάποιον τρίτο σήμερα (Δευτέρα) το πρωί. Έχουμε αναστείλει προσωρινά την λειτουργία της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου, έως ότου λύσουμε το πρόβλημα. Πιθανολογούμε ότι η επίθεση οφείλεται σε αρκετά καταρτισμένο και έμπειρο χάκερ, είτε πρόκειται για ομάδα είτε για μεμονωμένο άτομο». Ο εκπρόσωπος του Χάρβαρντ διέκρινε μάλιστα ένα μοτίβο στοχευμένων πειρατικών επιθέσεων μέσω Διαδικτύου, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και θίγει κυρίως κυβερνητικές υπηρεσίες, οργανισμούς, δημόσιους φορείς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. «Σε ένα εξελισσόμενο περιβάλλον, ολοένα πιο ευάλωτο στις ιντερνετικές επιθέσεις, δεσμευόμαστε να αναλύσουμε το συμβάν και τις προεκτάσεις του, για να βελτιώσουμε τις άμυνες του συστήματος ασφαλείας μας», πρόσθεσε.

 

Σχόλια