Θύμα και όχι δράστης επιθέσεων σε ιστοσελίδες λέει ότι είναι η Κίνα

0

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση του αριθμού κακόβουλων επιθέσεων που δέχονται κινεζικές ιστοσελίδες στο ίντερνετ. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ζιν Χούα, το οποίο επικαλείται στρατιωτικούς αναλυτές, οι επιθέσεις χάκερ κατά συστημάτων υπολογιστών στην Κίνα έχουν παρουσιάσει δραματική αύξηση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Κίνα πλέον δέχεται μεγαλύτερη απειλή στον τομέα της ασφάλειας ηλεκτρονικών συστημάτων από ό,τι οποιοδήποτε κράτος της Δύσης.

Το Πεκίνο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά πρόσφατα δημοσιεύματα σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία Κινέζοι χάκερ διείσδυσαν σε συστήματα πληροφορικής του αμερικανικού Πενταγώνου, του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και της γερμανικής Καγκελαρίας.

Εκπρόσωπος της ακαδημίας στρατιωτικών επιστημών της Κίνας δήλωσε πως είναι άξιο απορίας πώς η χώρα του δέχεται σφοδρές επικρίσεις από δυτικές κυβερνήσεις όταν μόλις μία ή δύο από χιλιάδες καταγεγραμμένες ηλεκτρονικές επιθέσεις μπορούν να αποδοθούν σε χρήστη υπολογιστή που βρίσκεται σε κινεζικό έδαφος.

«Ορισμένες κυβερνήσεις πρέπει να παραμερίσουν τις προκαταλήψεις τους εις βάρος της Κίνας και να εγκαταλείψουν αυτήν την ψυχροπολεμική λογική», δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ο Γουάνγκ Ζινγιούν, αξιωματούχος της ακαδημίας.

Κάλεσε δε τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες συνεργασίας και την ανταλλαγή πληροφοριών για να εντοπιστούν οι δράστες και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η απειλή.

Σχόλια