Θύματα κυβερνοεπίθεσης η JP Morgan και άλλες τράπεζες

0

Μεγάλος αριθμός αμερικανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η JP Morgan Chase δέχθηκαν συντονισμένη επίθεση από hackers, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, οι hackers διείσδυσαν στα δίκτυα των τραπεζών, λαμβάνοντας δεδομένα πολλών gigabytes, μεταξύ των οποίων και πληροφορίες για λογαριασμούς πελατών, μετά από μια σύνθετη κυβερνοεπίθεση.

Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα κίνητρα και η προέλευση των επιθέσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν οικονομικό κίνητρο ή να είχαν στόχο τη συλλογή πληροφοριών στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για κατασκοπεία

Το FBI συμμετέχει στην έρευνα, και τις τελευταίες εβδομάδες αρκετές εταιρείες ασφαλείας έχουν κληθεί να διεξάγουν εγκληματολογικές μελέτες στα δίκτυα των υπολογιστών τους.

Η JPMorgan & Chase Co. επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να αξιολογήσει το μέγεθος της επίθεσης και θα επικοινωνήσει με όλα τα μέρη που ενδεχομένως επλήγησαν.

Η εκπρόσωπος της τράπεζας, Trish Wexler, δήλωσε σχετικά: “Εταιρείες του μεγέθους μας δυστυχώς βιώνουν κυβερνοεπιθέσεις σχεδόν κάθε ημέρα”, ενώ πρόσθεσε, ότι η τράπεζα λαμβάνει επιπλέον μέτρα για να προστατεύσει ευαίσθητα δεδομένα των πελατών της.

Σχόλια