93.000 λογαριασμοί εκτός λειτουργίας ανακοίνωσε η Sony

0

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Sony Playstation, το δίκτυο δέχθηκε επίθεση από χάκερ που προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα και προφίλ εγγεγραμμένων χρηστών χρησιμοποιώντας τα ID-names και τους κωδικούς τους. Ο υπεύθυνος συστημάτων ασφαλείας της εταιρείας, Philip Reitinger, εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας τους χρήστες ότι η επίθεση δεν είχε αποτέλεσμα, και ότι αναστάλθηκε προσωρινά η λειτουργία των λογαριασμών των online αγορών των χρηστών για προληπτικούς λόγους.

Την ευθύνη για τη διαρροή των IDnames απέδωσε σε τρίτους: « Οι απόπειρες αυτές φαίνεται ότι οφείλονται σε διαρροή δεδομένων από τις λίστες που υπάρχουν για τους χρήστες σε ιστοσελίδες άλλων, συμβεβλημένων εταιρειών ή , εν πάσει περιπτώσει, σε τρίτες πηγές. Επειδή οι κωδικοί που προσπάθησαν να εισάγουν οι χάκερ δεν λειτούργησαν στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι πολύ πιθανό ότι οι πληροφορίες περιήλθαν στα χέρια τους από άλλες πηγές, και όχι από κάποιο κενό των δικών μας δικτύων. Κάνουμε κινήσεις για να επαναλειτουργήσουν οι λογαριασμοί, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας».Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά και νωρίτερα φέτος. Τον Απρίλιο, είχε αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία σε 70 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών του PS3, κατόπιν επίθεσης στο φόρουμ της υπηρεσίας.

Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε απολογηθεί δημοσίως για το σκάνδαλο που αποκάλυψε τρομερά κενά στο σύστημα προστασίας της Sony. Ένα μήνα αργότερα, η ακτιβιστική οργάνωση «πειρατών» του Διαδικτύου Lulzsec δημοσιοποίησε στοιχεία ενός εκατομμυρίου χρηστών, τα οποία είχε υποκλέψει από την ιστοσελίδα της Sony Pictures.Στο παρόν περιστατικό η Sony φαίνεται ότι ενημέρωσε εγκαίρως τους πελάτες της για την συγκριτικά μικρότερης κλίμακας επίθεση.

Προκειμένου να ξαναχρησιμοποιηθούν οι λογαριασμοί, η εταιρεία θα διενεργήσει πρώτα δοκιμαστικά τεστ και μετά θα ζητήσει από τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης. Για αποτελεσματικότερη προστασία, η Sony απηύθυνε σύσταση στους χρήστες να παρακολουθούν τακτικά τους λογαριασμούς τους και να ειδοποιούν τους διαχειριστές, όταν αντιλαμβάνονται ασυνήθιστη δραστηριότητα σε αυτούς.

Σχόλια