960 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί Γάλλος προγραμματιστής από την PayPal

0

Ο Jose Montet ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία βασίστηκε σε ένα δικό του σύστημα ασφαλών πληρωμών μέσω διαδικτύου, χωρίς εύλογη ανταμοιβή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί ενώπιον δικαστηρίου του Παρισιού, ενώ ο ενάγων διεκδικεί από την PayPal αποζημίωση ύψους 960 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γάλλος προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι είχε παρουσιάσει επισήμως την εφεύρεσή του σε διάφορες εκδηλώσεις και είχε κατοχυρώσει το πρόγραμμα καταθέτοντάς το ενώπιον της γαλλικής υπηρεσίας για την προστασία των προγραμμάτων APP στις 31 Αυγούστου 2000.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Le Monde, ο Montet είχε προσπαθήσει να βρει επενδυτές χωρίς επιτυχία, ενώ πρόσθετοι προσωπικοί λόγοι συνετέλεσαν στο να μείνει το ζήτημα εφαρμογής της ιδέας μετέωρο. Το 2007 ο Montet ανακάλυψε πως η υπηρεσία PayPal χρησιμοποιούσε το ίδιο σύστημα που είχε προτείνει αυτός, δηλαδή την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης για την ταυτοποίηση των χρηστών, στο πλαίσιο διευκόλυνσης των πληρωμών.

Ο Γάλλος ζήτησε από την PayPal να του προσκομίσει αποδείξεις ότι το σύστημά της είναι προγενέστερο από το δικό του, καθώς όμως δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις, αποφάσισε να προχωρήσει νομικά.

Σχόλια