9ετής κάθειρξη σε spammer από αμερικανικό δικαστήριο

0

Δικαστήριο της Βιρτζίνια επέβαλε στον αμερικανό Τζέρεμι Τζέινς, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο ως spammer, εννιαετή κάθειρξη. Ωστόσο η ποινή επιβλήθηκε με αναστολή, μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του, καθώς, όπως είπε ο δικαστής Τόμας Χορν, ο νόμος της Πολιτείας, βάσει του οποίου καταδικάστηκε ο Τζέινς, είναι καινούριος και εγείρει ορισμένα συνταγματικά ζητήματα.

Ο Τζέινς είναι ο πρώτος αμερικανός που καταδικάζεται για αποστολή ανεπίκλητων διαφημιστικών emails σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, έστελνε χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω του δικτύου της εταιρίας τηλεπικοινωνιών AOL. Ο νόμος που παραβίασε ο Τζέινς είχε μόλις τεθεί σε ισχύ το 2003, ενώ ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι η ποινή των 9 ετών είναι υπερβολική.

Πάντως, η 9ετής κάθειρξη είναι αυτή που είχαν προτείνει και οι ένορκοι, ενώ ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Τζέινς ως έναν από τους 10 μεγαλύτερους spammers στον κόσμο κατά τον χρόνο της σύλληψής του, δήλωσε σίγουρος ότι το εφετείο θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση.

Σχόλια