Αθώοι χρήστες κατηγορούνται για πειρατεία παιχνιδιών βίντεο

0

Έως και 20 χρήστες του διαδικτύου στη Βρετανία πέρασαν στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι έχουν κατηγορηθεί αδίκως για παράνομη ανταλλαγή παιχνιδιών βίντεο.
Οι χρήστες βρέθηκαν στο προσκήνιο έπειτα από έρευνα του περιοδικού για υπολογιστές Which? Computing. Δήλωσαν ότι κατηγορήθηκαν για ένα βιντεοπαιχνίδι, το οποίο δε γνωρίζουν.
Η εν λόγω δεν είναι η μοναδική υπόθεση χρηστών του διαδικτύου που έχουν κατηγορηθεί χωρίς αποδείξεις για παράνομη ανταλλαγή παιχνιδιών.
Κάποιοι μάλιστα απειλούνται με ποινικές διώξεις ή πρόστιμα έως και 665 δολαρίων για παράνομη ανταλλαγή παιχνιδιών προστατευμένων από πνευματικά δικαιώματα.
Περίπου 6000 επιστολές έχουν σταλεί από την δικηγορική εταιρεία ACS Law εκ μέρους εταιρειών, όπως η Reality Pump και η Topware Interactive, οι οποίες διαθέτουν τα πνευματικά δικαιώματα των βιντεοπαιχνιδιών, Two Worlds και Dream Pinball.
Η βρετανική ηγεσία έχει δηλώσει αποφασισμένη να πατάξει την πειρατεία στο διαδίκτυο και προσφάτως δημοσίευση την έκθεση Ψηφιακή Βρετανία, η οποία θέτει τις βάσεις για την άσκηση ποινικών διώξεων.
“Η κυβέρνηση βασικά απευθύνει έκκληση για την πάταξη της ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο, το οποίο είναι μια δίκαιη και σωστή κίνηση. Ωστόσο, ανησυχούμε για τη διαδικασία ταυτοποίησης των υπευθύνων και πιστεύουμε ότι πολλές φορές κατηγορούνται αθώοι χρήστες”, τόνισε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Which? Computing.
Οι διευθύνσεις IP των φερομένων πειρατών εντοπίζονται από την εταιρεία για την καταπολέμηση της πειρατείας, Logistep, η οποία χρησιμοποιεί ειδικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό των ιστοσελίδων που ανταλλάσσουν αρχεία.
Ακολουθεί δικαστική εντολή προς το σχετικό πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών, με την οποία καλείται να αποκαλύψει την ταυτότητα του ατόμου που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη IP διεύθυνση.

Σχόλια