Αθώος δηλώνει ο γιος γερουσιαστή και φερόμενος ως χάκερ της Σάρα Πέιλιν

0

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε τελικά ο γιος πολιτικού του Δημοκρατικού κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Σάρα Πέιλιν.

Στο δικαστήριο του Νόξβιλ στο Τενεσί, ο 20χρονος Ντέιβιντ Κέρνελ δήλωσε αθώος.

Η εισαγγελική αρχή καταγγέλλει ότι ο νεαρός δημοσίευσε στο διαδίκτυο τον κωδικό πρόσβασης και κάποια από τα μηνύματα της Σάρα Πέιλιν.

Ο Ντέιβιντ Κέρνελ, φοιτητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Τενεσί, είναι γιος του Δημοκρατικού γερουσιαστή, Μάικ Κέρνελ, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και συμμετοχή στις ενέργειες του γιου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 20χρονος κατάφερε να μπει στο λογαριασμό της Πέιλιν
gov.palin@yahoo.com αφού πρώτα απάντησε σωστά σε μια σειρά προσωπικών ερωτήσεων.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Ντέιβιντ Κέρνελ, ο νεαρός παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές “αμέσως μόλις έμαθε για τις κατηγορίες που του αποδίδονται”.

Σε περίπτωση καταδίκης ο Ντέιβιντ Κέρνελ θα αντιμετωπίσει ανώτατη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και θα του επιβληθεί πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Ο νεαρός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση αλλά του ετέθησαν περιορισμοί όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχόλια