«Αθώα» δήλωσε η κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτοκτονίας στο MySpace

0

Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου υπεραμύνθηκε της αθωότητάς της η 49χρονη Λόρι Ντριου από το Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατηγορείται για μια φάρσα στο διαδίκτυο που φέρεται να ευθύνεται για την αυτοκτονία μιας 13χρονης ανήλικης.
Εις βάρος της Λόρι Ντριου έχουν απαγγελθεί η κατηγορία της συνομωσίας και της πρόσβασης σε προστατευμένο υπολογιστή χωρίς έγκριση για να αποσπάσει πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν ψυχική οδύνη.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στην Καλιφόρνια, όπου έχει την έδρα της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, MySpace.
Να σημειωθεί ότι η MySpace είναι θυγατρική του ομίλου Fox Interactive Media Inc, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ.
Η Ντριου φέρεται ότι βοήθησε στη δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ στο MySpace μέσα από το οποίο οι φαρσέρ επιχείρησαν να πείσουν την 13χρονη Μέγκαν Μέιερ ότι συνομιλούσε με ένα ανύπαρκτο αγόρι, τον 16χρονο Τζος Έβανς.
Η Μέγκαν Μέιερ βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2006.Λέγεται ότι πιο πριν είχε λάβει δεκάδες ή και περισσότερα βάναυσα ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος χωρίς αυτήν.
Η Ντριου αρνείται ότι δημιούργησε το λογαριασμό για τον οποίο κατηγορείται και ότι έχει στείλει μηνύματα στην Μέιερ.

Σχόλια