Χάκερς «κατέλαβαν» τον λογαριασμό twitter του αμερικανικού δικτύου Fox News και ανακοίνωσαν τη δολοφονία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Η ανάρτηση ανέφερε “ Έκτακτα Νέα : o @BarackObama δολοφονήθηκε, 2 τραύματα από σφαίρες αποδείχτηκαν υπέρ αρκετά.” Περισσότερο από δυο ώρες χρειάστηκαν για να εντοπιστεί και να διαγραφεί το κακόβουλο σχόλιο, ενώ ομάδα που φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη ονομάζεται Script Kiddies.
Τα περίεργα μηνύματα στο Twitter του Fox News ξεκίνησαν περίπου στις 7.00 BST της 4ης Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της εθνικής ανεξαρτησίας της Αμερικής.
Οι υπεύθυνοι του Fox News δήλωσαν ότι θα ζητηθεί ενδελεχής έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες που επέτρεψαν ένα τέτοιο γεγονός αλλά και για να ληφθούν τα αναγκαία για την αποφυγή επανάληψης του φαινομένου μέτρα.
Mε πληροφορίες απο BBC