“Ανακριβής” η σύσταση της Apple για αντι-ιικά στους υπολογιστές Mac

0

Ανακριβής απεδείχθη η σύσταση της Apple για εγκατάσταση αντι-ιικού λογισμικού στους υπολογιστές Mac και επέστρεψε στην πάγια διαβεβαίωση ότι οι υπολογιστές της είναι ασφαλείς εκ φύσεως.

«Έχουμε αφαιρέσει το άρθρο του KnowledgeBase επειδή ήταν παλιό και ανακριβές» ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπιλ Έβανς και πρόσθεσε «ο Mac έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένες τεχνολογίες οι οποίες παρέχουν προστασία από κακόβουλο λογισμικό και απειλές ασφάλειας. Ωστόσο, δεδομένου ότι κανένα σύστημα δεν μπορεί να είναι 100% άτρωτο από οποιαδήποτε απειλή, η χρήση αντι-ιικού λογισμικού μπορεί να προσφέρει επιπλέον προστασία».

Η αρχική σύσταση της εταιρείας, ανέφερε: «Η Apple ενθαρρύνει την εκτεταμένη χρήση πολλαπλών αντι-ιικών προγραμμάτων έτσι ώστε οι προγραμματιστές ιών να χρειάζεται να παρακάμψουν περισσότερες από μία εφαρμογές, καθιστώντας τη διαδικασία δημιουργίας ιών πιο δύσκολη».

Προέτρεπε τους χρήστες του Mac OS να δοκιμάσουν «μία ή περισσότερες» από τρεις επιλογές: το McAfee VirusScan, το Symantec Norton Anti-Virus 11, ή το Indigo VirusBarrier X5.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας σχολίασαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα CNet ότι η σύσταση ήταν περίεργη, δεδομένου ότι η ταυτόχρονη χρήση δύο ή περισσότερων προγραμμάτων προστασίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο σύστημα.

Σχόλια