«Ένα εκατομμύριο όχι στη Χίλαρι» στο Facebook

0

Αυξάνεται συνεχώς στο διαδίκτυο η δημοτικότητα της ιντερνετικής ομάδας που αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα της προεδρίας του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η εν λόγω ομάδα δραστηριοποιείται μέσω της διαδικτυακής κοινωνικής ομάδας «Facebook» και ονομάζεται: «Σταματήστε τη Χίλαρι Κλίντον (Ένα εκατομμύρια ηχηρά όχι στη Χίλαρι) και αριθμεί 418.000 μέλη.
Έχει μάλιστα ξεπεράσει κατά πολύ την διαδικτυακή ομάδα του «Facebook», η οποία τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία αριθμεί 355.000 μέλη.
Η ομάδα κατά της Χίλαρι Κλίντον σημειώνει αύξηση 10% το μήνα, δήλωσε η Μίσα Σίφρι, επικεφαλής του μπλογκ TechPresident, μια ομάδα η οποία παρακολουθεί και μελετά πώς οι δύο υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
«Πολλοί από τη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών θεωρούν ότι τη Χίλαρι Κλίντον ακολουθεί μια πολιτική πόλωσης και τη χαρακτηρίζουν ακατάλληλη για το προεδρικό χρίσμα», δήλωσε ο ιδρυτής του TechPresident, Στίβεν ΝτεΜόρα.
Στο «Facebook» υπάρχουν δεκάδες ομάδες που στηρίζουν την υποψηφιότητα της πρώην πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η δυναμικότητά τους είναι πολύ μικρότερη. Συγκεκριμένα, οι ομάδες «Χίλαρι Κλίντον για πρόεδρος» και «Χίλαρι ’08» αριθμούν μαζί λιγότερα από 10.000 μέλη.
Οι πολιτικοί αναλυτές δε δηλώνουν έκπληκτοι και υποστηρίζουν ότι η Χίλαρι Κλίντον προκαλούσε πόλωση στις τάξεις των ψηφοφόρων από τότε που ήταν πρώτη κυρία: «Η Χίλαρι Κλίντον είναι μια από τις διχαστικές πολιτικές προσωπικότητες», λέει ο σύμβουλος Ρικ Γουίλσον και προσθέτει, «το φαινόμενο ‘Facebook’ δίνει στους πολίτες μια αίσθηση δύναμης. Αυτή η ομάδα κατά της Κλίντον έχει μεγάλη απήχηση και δεν πρόκειται για κάποιο σκοτεινό σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων».

Σχόλια