“Επετειακό” βίντεο αλλά με καθυστέρηση για την Αλ Κάιντα

0

Με καθυστέρηση μίας και πλέον εβδομάδας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο βίντεο της Αλ Κάιντα, το οποίο η ακραία ισλαμική οργάνωση χαρακτηρίζει ως “επετειακό” των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την Αλ Κάιντα το διάρκειας 87 λεπτών βίντεο καθυστέρησε διότι κατέρρευσε ένας από τους βασικούς δικτυακούς τόπους της οργάνωσης.
Ωστόσο αποσπάσματα του βίντεο, το οποίο αποτελείται από στιγμιότυπα των επιθέσεων και μηνύματα των επικεφαλής του δικτύου, μεταδόθηκαν στις 8 του μηνός από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Το αραβικό δίκτυο δεν έχει πάντως διευκρινίσει πώς απέσπασε τα εν λόγω αποσπάσματα.
Στο βίντεο o ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Αλ Κάιντα, Μουσταφά Αμπού αλ Γιαζίντ, δηλώνει ότι οι δυτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν πρόκειται να δεχθούν “μεγάλης κλίμακας επιθέσεις εκεί που δεν το περιμένουν” και απηύθυνε έκκληση στα μέλη της οργάνωσης στο Πακιστάν να εντείνουν τον ένοπλο αγώνα τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με φέτος, πέρυσι στο επονομαζόμενο “επετειακό” βίντεο της Αλ Κάιντα είχε απευθύνει μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σχόλια