“Γκάφα” με διαρροή προσωπικών δεδομένων από την τσεχική προεδρία της ΕΕ

0

Η ηγεσία της Τσεχίας και προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραδέχθηκε ότι από λάθος διέρρευσαν σε υπολογιστή με δημόσια πρόσβαση προσωπικά στοιχεία περίπου 200 αξιωματούχων που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση κορυφής μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ένας Φιλανδός πολίτης, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στην Πράγα, βρήκε στον υπολογιστή του αρχείο με τους αριθμούς διαβατηρίων και το ταξιδιωτικό πρόγραμμα 200 συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται τα στοιχεία της προέδρου και του πρωθυπουργού της Φινλανδίας.

Η αστυνομία της Φινλανδίας άσκησε δριμεία κριτική για το κενό ασφαλείας ενώ η ηγεσία της Τσεχίας προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα.

“Το αρχείο δεν περιείχε απόρρητες πληροφορίες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Τσεχίας και περιείχε ελάχιστες πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευαίσθητες”, ανέφερε η ανακοίνωση της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ.

“Το ατυχές συμβάν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ενός υπαλλήλου και έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχόλια