Αγωγές της Nokia κατά Sagem και Vitelcom

0

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia κατέθεσε αγωγές εναντίον δύο μικρότερων ευρωπαϊκών εταιριών κινητών συσκευών, της Sagem και της Vitelcom. Και οι δύο αγωγές αφορούν παραβίαση ευρεσιτεχνίας σε προϊόντα της Nokia.

Συγκεκριμένα, και στις δύο αγωγές η Nokia επιδιώκει την καταβολή αποζημίωσης για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και απαγόρευση, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, της πώλησης συγκεκριμένων μοντέλων κινητών συσκευών των εναγομένων εταιριών. Σε δήλωσή της, η φινλανδική εταιρία υποστηρίζει ότι οι εναγόμενες όφειλαν να εξασφαλίσουν πρώτα την άδεια της για την κατασκευή ορισμένων μοντέλων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρηματικό ποσό που αναζητά ως αποζημίωση.

Πάντως, εκπρόσωπος της Vitelcom δήλωσε ότι η εταιρία δεν πρόκειται να δεχτεί αβίαστα την αγωγή, καθώς το πρώτο πράγμα που κάνει όταν κατασκευάζει ένα νέο μοντέλο κινητού είναι να συμβουλεύεται τους δημιουργούς και να εξασφαλίζει την άδειά τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δικηγόροι της εταιρίας μελετούν το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης κατά της Nokia για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σχόλια