Αγωγές του Χόλιγουντ κατά των «πειρατών της Κίνας»

0

Πέντε στούντιο παραγωγής ταινιών του Χόλιγουντ κατέθεσαν αγωγή εις βάρος κινεζικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και εις βάρος ενός κινεζικού ίντερνετ καφέ για παράνομο κατέβασμα ταινιών από το διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας «Ξινχούα», η αγωγή κατατέθηκε εις βάρος του κινεζικού δικτυακού τόπου Jeboo.com και ενός ίντερνετ καφέ στη Σαγκάη εκ μέρους των αμερικανικών εταιρειών παραγωγής ταινιών Twentieth Century Fox, Walt Disney, Paramount Pictures, Columbia Pictures, και Universal Studios.

Οι παραγωγοί ταινιών υποστηρίζουν ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Jeboo.com δημιούργησαν ένα λογισμικό για το ίντερνετ καφέ, του οποίου η επιχείρηση βασίζεται στο κατέβασμα και την αποθήκευση ταινιών από το διαδίκτυο.

Οι πέντε αμερικανικές εταιρείες ζητούν αποζημίωση 3,2 εκατομμυρίων γουάν (432.000 δολάρια).

Η ιστοσελίδα Jeboo.com αυτοπροβάλλεται ως «το διαδικτυακό μου σινεμά» και υποστηρίζει ότι είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κινηματογραφικών ταινιών μέσω του διαδικτύου στην Κίνα.

Υπολογίζεται ότι η Jeboo.com δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν στους υπολογιστές τους περισσότερες από 30.000 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία περί παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων των κινηματογραφικών εταιρειών.

Σχόλια