Αγωγή 1 δις δολαρίων κατά της Apple για τη χρήση του i-Tunes στα i-pods

0

Με ομαδική αγωγή κατά της Apple, οκτώ εκατομμύρια καταναλωτές που αγόρασαν συσκευές i-pod μεταξύ του 2006 και του 2009, ζητούν αποζημίωση από την εταιρεία, η οποία ενδέχεται να φτάσει το 1 δις δολάρια, εάν κερδίσουν τη δίκη.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Apple προκάλεσε αύξηση της τιμής των i-pods και έβλαψε την αγορά συσκευών αναπαραγωγής ήχου, με το να απαγορεύει την αναπαραγωγή μουσικής από ανταγωνιστικούς προς το i-Tunes προμηθευτές ψηφιακής μουσικής. Με άλλα λόγια, το λογισμικό των i-pods αναπαρήγαγε μόνο μουσική από τραγούδια που είχαν αγοραστεί από το i-Tunes, επίσημο κατάστημα της Apple. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά αρχείων ψηφιακής μουσικής, προκειμένου να πλήξει τους ανταγωνιστές της και να τους στερήσει την πρόσβαση στην αγορά.

Η Apple αντιτείνει ότι απαγορεύει την αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων από ανταγωνιστές στα iPod για λόγους ασφαλείας και ποιότητας των συσκευών. Βασικός μάρτυρας θα είναι ο θρυλικός ιδρυτής της εταιρείας Steve Jobs, ο οποίος θα ακουστεί σε μια βιντεοσκοπημένη κατάθεση, αφού η υπόθεση εκκρεμούσε ήδη πριν από το θάνατό του.
 

Σχόλια