Αγωγή αμερικανών ψηφοφόρων που αντιτίθενται στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

0

Η ομάδα ψηφοφόρων της Αμερικής που αντιτίθεται στη χρήση μηχανημάτων για την ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές κατέθεσε αγωγή σε Δικαστήριο της Βαλτιμόρης κατά της Επιτροπής των εκλογών. Η ομάδα που αυτοαποκαλείται TrueVote MD επιδιώκει με την αγωγή να της αναγνωριστεί το δικαίωμα να επιβλέπει την ψηφοφορία μέσα στα εκλογικά κέντρα και επιπλέον να μπορούν τα μέλη της να προειδοποιούν τους ψηφοφόρους σε απόσταση μικρότερη των 100 ποδιών – κάτι που απαγορεύεται για τους υποψήφιους εκλεγέντες – για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η συνιδρυτής της ομάδας Linda Schade δήλωσε ότι καλεί όσους εκλογείς αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την ψηφοφορία με τα εν λόγω μηχανήματα, να το αναφέρουν, ενώ υποστηρίζει ότι δεν επιδιώκει να επηρεάσει την κρίση των ψηφοφόρων.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Επιτροπής Εκλογών τόνισε ότι δεν είναι ορθό να βρίσκονται μέλη της ομάδας εντός της «απαγορευμένης» περιοχής των 100 ποδιών, και δηλώνει ότι τα μηχανήματα που προμήθευσε η εταιρία Diebold για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απολύτως ασφαλή και αξιόπιστα.

Σχόλια