Αγωγή εις βάρος της Google για το πρόγραμμα διαφημίσεων AdWords

0

Η εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων για την εκμάθηση γλωσσών, Rosetta Stone άσκησε αγωγή εις βάρος της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, Google για παραβίαση εμπορικής επωνυμίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία Rosetta Stone, η Google επέτρεψε σε άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν την εμπορική της επωνυμία για διαδικτυακές διαφημίσεις χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει τη συγκατάθεσή της.
Η Rosetta Stone ζητά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια να απαγορεύσει στην Google να δίνει την εμπορική της επωνυμία σε άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες για να πωλούν διαφημίσεις μέσω των πλοηγήσεων των χρηστών στο διαδίκτυο.
Στην ουσία της υπόθεσης βρίσκεται το πρόγραμμα διαδικτυακών διαφημίσεων της Google, AdWords, το οποίο επιτρέπει σε εταιρείες να αγοράζουν λέξεις κλειδιά για να εμφανίζεται το πρϊόν τους ψηλά στην μηχανή αναζήτησης.
“Η Google και οι διαφημιστές της επωφελούνται οικονομικά και εμπορικά από την καλή θέληση και τη φήμη της Rosetta Stone χωρίς να καταβάλουν τα απαραίτητα κεφάλια, τα οποία εμείς επενδύσαμε για να χτίσουμε τη δημοτικότητα και την αναγνώριση της επωνυμίας μας”, είπε ο Μάικλ Γου της εταιρείας, Rosetta Stone.

Σχόλια