Αγωγή για εξαφάνιση εταιρείας από το διαδίκτυο

0

Εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών προγραμμάτων κατέθεσε αγωγή εις βάρος της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, Google όχι για παραβίαση της εμπορικής της επωνυμίας στο σύστημα διαφημίσεων αλλά για εξαφάνιση της ιστοσελίδας της από την μηχανή αναζήτησης της Google.

Μέχρι πρότινος η εταιρεία Google είχε δεχθεί βροχή αγωγών για παραβίαση της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα, καθώς πωλεί διαφημιστικό χώρο σε ανταγωνιστικές εταιρίες, με αποτέλεσμα όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης οι πληροφορίες για μια εταιρία, να εμφανίζονται ταυτόχρονα και διαφημίσεις των ανταγωνιστικών της εταιριών.

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών Ascentive, ωστόσο, καταγγέλλει ότι έπειτα από μια διαφωνία η Google έβγαλε την ιστοσελίδα της από τα περιεχόμενα της μηχανής αναζήτησης και αυτομάτως την εξαφάνισε από το διαδίκτυο.

Η Ascentive στην αγωγή της υπογραμμίζει ότι το ίντερνετ είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και ότι κατά μεγάλο ποσοστό η εταιρεία εξαρτάται από τις υπηρεσίες της μηχανής αναζήτησης, Google.

Εκπρόσωπος της Google διευκρίνισε ότι τα μέτρα κατά της Ascentive ελήφθησαν επειδή η πολιτική της εταιρείας έχει επικριθεί κατ επανάληψη από τη δικαιοσύνη.

Σχόλια